10:10
Czym żyje kościół
10:30
Msza Św. Z Bazyliki Św. Antoniego w Rybniku
11:30
Polska na weekend
13:00
Zdrowe 15- program kulinarny
13:45
Zostań Żołnierzem- 7 Eskadra Działań Specjalnych
18:00
Koncert
19:00
19:30
Polska na weekend
22:45
Zrozumieć związek - Odkryj sekret szczęścia, o którym mało kto wie
23:10
Śląskie granie i śpiewanie (N-napisy dla niesłyszących)

Ooo ciastko: odc. 4: Beza chmurka


PRZEPIS

Bezowa chmurka z czarną porzeczką

Beza: 
5 białek
260 g cukru drobnego
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
1 łyżeczka soku z cytryny

200 g czarnej porzeczki
6 łyżek cukru
250 ml śmietany 36%
250 g twarożku
2 łyżki skrobi ziemniaczanej

Do czarnej porzeczki dodajemy cukier i gotujemy do czasu jego rozpuszczenia. Powstałą masę zagęszczamy skrobią ziemniaczaną wcześniej rozpuszczoną w łyżkach wody.
Frużelinę z czarnej porzeczki zostawiamy do ostygnięcia.

Udostępnij:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Najnowsze wiadomości

Wybieram Śląskie
Wybieram Śląskie
Zdrowe 15
Zdrowe 15