Miejsce: Restauracja KAKTUSY KATO KONCEPT KULINARNY w Katowicach (ul. Dworcowa 9-11, 40-012 Katowice).
Termin: 12 kwietnia o godz. 12:00
Opis:Zadaniem Śląskiej Organizacji Turystycznej jest szeroko pojęta promocja województwa śląskiego, jako regionu atrakcyjnego i jako miejsca na mapie Polski wartego odwiedzenia. W realizacji tych celów z pewnością może przysłużyć się kuchnia regionalna i tradycje kulinarne regionu.
RegioRest Festiwal to nowe kulinarne wydarzenie w restauracjach Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki! Szefowie Kuchni każdej restauracji biorącej udział w akcji, przygotują specjalne, regionalne menu. To najlepszy moment, aby poznać różnorodność kuchni tradycyjnych – od Jury aż po Beskidy.
Wiosenna edycja RegioRest Festiwalu odbędzie się w dwóch terminach: 16-19.04.2024 oraz 23-26.04.2024. W tych dniach warto odwiedzić restauracje biorące udział w Festiwalu. W każdej z nich będą czekały inne, wyjątkowe smaki regionu. Dla Gości przygotowane zostanie 3-daniowe menu degustacyjne w promocyjnej cenie – 69,00 zł/os.
RegioRest Festiwal to najlepszy sposób na obiad lub kolację w najlepszych restauracjach, w rozsądnej i z góry określonej cenie!
Organizatorzy mają nadzieję, że zaplanowane w dniu 12 kwietnia o godz. 12:00 spotkanie wpłynie pozytywnie na promocję tej niezwykłej akcji promocyjnej, a także przybliży Państwu jej ideę oraz ukaże bogactwo smaków regionalnych województwa śląskiego.
A co w menu?
Harynka – matias holenderski, kwaśna śmietana, piklowana czerwona cebula, palony ziemniak
Rolada śląska, kluski, modra kapusta
Szpajza
Uprzejmie prosimy o potwierdzenie uczestnictwa do dnia 11 kwietnia do godz. 12:00 – mailowo: agnieszka.lach@slaskie.travel