0:00
Śląskie granie i śpiewanie (N- napisy dla niesłyszących)
2:00
Muzyka nocą
4:40
Śląska muzyka blisko Ciebie
7:40
Kalejdoskop
8:40
Rodzina Treflików
9:00
Koncert życzeń
9:55
Śląskie po prostu
10:25
Zasłuchani w słowo Pana
10:30
Msza Św. z Bazyliki św. Antoniego w Rybniku
11:30
Szlagierowo i z humorem
12:30
Koncert życzeń
13:30
14:30
Podsumowanie Top 15
15:45
Koncert
16:50
Panowie od Bonton
17:05
Gwiazdozbiór Śląskiego Sportu
18:00
Śląskie po prostu
18:30
Rodzina Treflików
19:00
Koncert życzeń
20:00
Szlagierowo i z humorem
21:00
Wielcy Polacy - nieznani wynalazcy
21:20
Gwiazdozbiór Śląskiego Sportu
21:50
Kino Niezależne
22:50
23:20
Podsumowanie Top 15

Kto robi najlepsze krepliki w Beskidach? Sprawdzimy już 24 lutego!

Już 24 lutego Wiślańskie Centrum Kultury zaprasza na kolejną odsłonę konkursu kulinarnego „Najlepsze Beskidzkie Krepliki”. Po rocznej przerwie, związanej z pandemią, konkurs po raz kolejny wyłoni najlepsze krepliki w Beskidach. Impreza odbędzie się w Tłusty Czwartek w Browarze Wisła.

Kto robi najlepsze krepliki? Czym powinny być nadziane? Na te i na wiele innych pytań odpowiedzi poznamy już w Tłusty Czwartek, a więc 24 lutego 2022 roku. Po rocznej przerwie wraca konkurs na „Najlepsze Beskidzkie Krepliki”. Impreza rozpocznie się o godz. 10:00 w Browarze Wisła.

W tym roku konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach: Krepliki Domowe i Krepliki Zawodowe. Zachęcamy do udziału wszystkich chętnych, zarówno domowych twórców kreplików, szkoły, stowarzyszenia, koła gospodyń wiejskich, restauracje i cukiernie. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody – mówi Katarzyna Czyż-Kaźmierczak, dyrektor Wiślańskiego Centrum Kultury.

W Tłusty czwartek specjalne jury, złożone z przedstawicieli beskidzkich miejscowości zdecydują, które krepliki są najsmaczniejsze. Przypomnijmy, że krepliki muszą  zostać przygotowane wg beskidzkiej receptury, tzn. z powidłami śliwkowymi, ze spirytusem, smażone na smalcu. Przypomnijmy, że dwa lata temu jury uznało, że najlepsze w Beskidach krepliki piecze Elżbieta Szajtauer. Wtedy to konkurs został zorganizowany w Wiśle po raz dziesiąty i wrócił po kilkuletniej przerwie. W tym roku zapraszamy zatem do jedenastej odsłony tego najsmaczniejszego beskidzkiego konkursu.

Zgłoszenia przyjmowane są do 22 lutego w Wiślańskim Centrum Kultury, Pl. B. Hoffa 3A, tel. 602 177 262, e-mail: kultura@wisla.pl.

 

Źródło: Materiały prasowe Miasta Wisła