00:00
7:30
7:45
8:05
8:08
8:10
Jurek sznupie w Śląsku
9:05
9:08
9:10
Bądź aktywny
10:05
10:08
11:05
11:08
11:15
11:20
11:30
11:45
11:50
12:05
12:08
12:10
Jurek sznupie w Śląsku
17:10
Co się dzieje w regionie
17:15
17:20
17:30
17:45
17:50
18:05
18:08
18:10
Echa Regionu
18:30
18:45
19:05
19:08
19:10
19:20
19:30
Echa Regionu
19:50
20:05
20:08
20:10
Kino niezależne
21:30
21:45
22:05
22:10
Echa Regionu
22:30
Kino niezależne
23:05
23:08
23:10
Peggy Brown

Ooo ciastko: odc. 4: Beza chmurka


PRZEPIS

Bezowa chmurka z czarną porzeczką

Beza: 
5 białek
260 g cukru drobnego
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
1 łyżeczka soku z cytryny

200 g czarnej porzeczki
6 łyżek cukru
250 ml śmietany 36%
250 g twarożku
2 łyżki skrobi ziemniaczanej

Do czarnej porzeczki dodajemy cukier i gotujemy do czasu jego rozpuszczenia. Powstałą masę zagęszczamy skrobią ziemniaczaną wcześniej rozpuszczoną w łyżkach wody.
Frużelinę z czarnej porzeczki zostawiamy do ostygnięcia.

DODAJ KOMENTARZ

komentarze