00:00
7:30
7:45
8:05
8:08
8:10
Jurek sznupie w Śląsku
9:05
9:08
9:10
Bądź aktywny
10:05
10:08
11:05
11:08
11:15
11:20
11:30
11:45
11:50
12:05
12:08
12:10
Jurek sznupie w Śląsku
17:10
Co się dzieje w regionie
17:15
17:20
17:30
17:45
17:50
18:05
18:08
18:10
Echa Regionu
18:30
18:45
19:05
19:08
19:10
19:20
19:30
Echa Regionu
19:50
20:05
20:08
20:10
Kino niezależne
21:30
21:45
22:05
22:10
Echa Regionu
22:30
Kino niezależne
23:05
23:08
23:10

Ooo ciastko odc. 1: Wegański sernik


PRZEPIS

Wegański sernik 

spód:

12 suszonych daktyli
6 łyżek orzechów (drobno posiekane)
4 łyżki amarantusa
2 łyżki sezamu
4 łyżki nasion słonecznika
2 łyżki płatków owsianych
2 łyżki oleju kokosowego
Daktyle i słonecznik zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 2 h. Po tym czasie odsączamy z nadmiaru wody i blendujemy z olejem kokosowym. Do mieszanki dodajemy pozostałe składniki.

 

Masa sernikowa:

100 g kaszy jaglanej
100 g orzechów nerkowca namoczone przez noc.
330 ml mleka roślinnego migdałowego
sok z 0,5 cytryny
4 łyżki cukru kokosowego
szczypta soli

 

Mus owocowy:

200 g jagód
4 łyżki cukru

DODAJ KOMENTARZ

komentarze